Skip to content Skip to footer
tulpen

Tulpen

Gemengde techniek. Tulpen op doek. 

1 X 1 meter

“Ik heb een creatieve vrije geest. Ik ben ervan overtuigd dat geluk in je brein zit. Kunst maken is voor mij iets dat ik nodig heb. Ik wil creëren, maken zonder morele onderliggende boodschap. Ik werk op gevoel en vooral in het moment en liefst ongecompliceerd. Dat is ook zo in mijn levenshouding en daar voel ik mij het beste bij. Ik geniet ervan als ik s ochtend niet weet wat ik die dag ga doen. Ik houd van het onverwachte, dat wat er gebeurt of ontstaat. Voor mij is het een soort van mediteren, met eindeloos geduld en doorzettingsvermogen kan ik bezig zijn met een schilderij of meubel, in tegenstelling tot mijn karakter, dat soms ook ongeduld en gehaastheid laat zien. Verder geniet ik ervan als ik de toeschouwer blij kan maken of op zijn minst een glimlach te ontlokken of iets van herkenning.”
“Mijn werk zou je ongecompliceerd kunnen noemen, waarbij ik mijn gevoel en ervaring in kan zetten, liefst met expressief kleurgebruik. Zelfkennis, Compassie, inzicht, reflectie , inlevingsvermogen en vrij kunnen denken zouden ingrediënten kunnen zijn voor een prachtig kunstwerk.”
“Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van levende objecten. Het schilderen van een goed portret vind ik het meest moeilijke. Dat vergt immers een artistieke identificatie met het object. Je kunt wel een portret schilderen door foto’s goed te bestuderen maar ik ben ook van mening dat het portret meer eigen, beter, karakteristieker wordt als je de persoon kent, en op zijn minst een paar keer hebt gesproken. Verder gebruik ik graag en vaak afgedankte materialen om daar weer iets nieuws en verrassends van te maken.”