Skip to content Skip to footer

Over

Mijn werk zou je ongecompliceerd kunnen noemen, waarbij ik mijn gevoel en ervaring in kan zetten, liefst met expressief kleurgebruik. 

Zelfkennis, Compassie, inzicht, reflectie , inlevingsvermogen en vrij kunnen denken zouden ingrediënten kunnen zijn voor een prachtig kunstwerk. 

Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van levende objecten. Het schilderen van een goed portret vind ik het meest moeilijke. Dat vergt immers een artistieke identificatie met het object. 

Je kunt wel een portret schilderen door foto’s goed te bestuderen maar ik ben ook van mening dat het portret meer eigen, beter, karakteristieker wordt als je de persoon kent, en op zijn minst een paar keer hebt gesproken. 

Verder gebruik ik graag en vaak afgedankte materialen om daar weer iets nieuws en verrassends van te maken.

over

Ik ben geboren in de Betuwe, als vijfde kind in een groot gezin. Juist omdat er niet veel speelgoed voorhanden was werden we gestimuleerd om onze verbeeldingskracht aan te spreken. Ik had altijd al veel fantasie en kon me goed inleven in situaties en zag de beelden voor me zoals ik ze wilde zien. Mijn achtergrond voor wat betreft werk ligt in het maatschappelijk werk. Ik ben maatschappelijk betrokken en heb een nooit aflatende interesse in wat mensen beweegt.

Mijn liefde voor het leven komt tot uiting in mijn kunstwerken. Ze zijn open en er is sprake van “warm”kleurengebruik.

Mede door het werken met de mensen aan de zelfkant van het leven heb ik een soort obsessie ontwikkelt voor spullen in containers. Mensen zetten spullen aan de straat die ik kan hergebruiken en kan laten zien wat een schoonheid daarin verborgen ligt. Als ik mijn werk exposeer dan mag iedereen die belangstelling heeft er naar kijken, Ik durf mij kwetsbaar op te stellen en sta open voor de beleving die het oproept bij de toeschouwer.

Ik ben erop uit een glimlach te ontlokken van degene die ernaar kijkt, alhoewel daar soms ook geen sprake van is. Ik ben een sociaal betrokken mens. Mogelijk is de onderliggende boodschap in mijn werk dat ieder levend wezen er toe doet. Zet niet zomaar aan de kant wat in de kern bijzonder is.

Dit heb ik geleerd in mijn werken en opzetten van een voorziening voor dak en thuislozen en het opzetten van een voedselbank in de regio Rivierenland. Ik heb vele bijzondere mensen ontmoet. Ik heb ze verzameld in mijn hart. Mijn verzameling “ paradijsvogels” noem ik het. Vandaar mijn combinatie met vaak oude spullen en container materiaal.

Mijn werken zijn soms luchtig soms meer indringend. Ogen boeien mij. Mijn stijl is expressief en zonder morele probleemstelling. Ik zoek naar harmonie.

Nieuwsgierig naar meer? Neem contact met mij op.